Evenement: Literaire Avond met Herman Koch en Griet Op de Beeck

Categorieën Evenement
Literaire Avond - Spelling & Zo

Hee, volgens mij heb ik nog nooit zo’n blog geplaatst! Nee toch? Nee. Dus dit is de eerste: ik-help-mee-aan-een-evenement-en-ik-hoop-graag-dat-je-komt-blog. De titel verklapt natuurlijk al waarover het gaat maar dat maakt het niet minder leuk om het nog eens te zeggen: De literaire avond met Herman Koch en Griet Op de Beeck!

Studenten zitten niet stil op hun stoel en dat geldt ook voor de studenten van de studie Nederlands. Want net zoals vorige jaren, houdt De Studievereniging voor Neerlandici (SVN) van Nijmegen een literaire avond. En die is al erg snel: donderdag 14 april.

Wat is een literaire avond?

Literaire Avond - Spelling & ZoHoor ik je al zeggen. Dat is een avond waarop we de sprekers de kans geven om iets te vertellen over hun werk, succes, literaire blunders of misschien wel studie. Zo hadden we vorig jaar een literaire avond met Erik van Muiswinkel en Nina Weijers, met als thema ‘Letteren voor literatuur’. Toen spraken we onder andere over hun studie (Nederlands en Literatuurwetenschap) en hoe dat heeft bijgedragen aan hun verdere werk of optredens.

Dit jaar is het thema helemaal open: dus het kan over heel veel uitlopende dingen gaan. Na een kort verhaal van beide sprekers is het tijd voor een tafelgesprek én tijd voor vragen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een boek te kopen van de schrijvers en deze te laten signeren. Jippie! Als jij dus graag een gesigneerd boek wil van Herman Koch of Griet Op de Beeck, dan is dit je kans.

Nog even in het kort:

Wanneer: donderdag 14 april 2016
Hoelaat: 19:30 inloop, 20:00 start
Waar: Café Trianon, in het zaaltje achterin (Berg en Dalseweg 33), Nijmegen
Wat: Literaire Avond
Kosten: €5,-
Tip: geld/pinpas zijn erg handig als je een boek wil kopen!

Misschien tot dan? Het evenement is hier te vinden.

Liefs,

Vera

Hi! Welkom op Spellingenzo. Ik ben Vera en blog hier regelmatig over taal. Als 21-jarige studente Nederlands kom ik namelijk heel wat spellingkwesties tegen die ik met liefde hier op deze blog zal uitleggen. Heb je een vraag? Vergeet dan niet een comment achter te laten!
Liefs,
Vera

2 gedachten op & ldquo;Evenement: Literaire Avond met Herman Koch en Griet Op de Beeck

  1. Even iets heel anders wat helemaal niet op het bovenstaande artikel slaat, maar het is toch ‘dit blog’ en niet ‘deze blog’?

    Liefs,
    een andere studente Nederlands

    1. Hoi Lieke, dankjewel voor je reactie! Ik ben er voor de zekerheid even ingedoken hoor, want ik begon wel te twijfelen. Volgens de Taalunie kan blog zowel met ‘het’ of ‘de’ worden geschreven, waardoor er dus verwezen kan worden met ‘dit’ als je uitgaat van ‘het blog’ en ‘deze’ als je uitgaat van ‘de blog’. Zelf klinkt mij ‘de blog/deze blog’ beter in de oren, vandaar deze schrijfwijze! (Maar er is discussie over, dat wel). Liefs, Vera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *