Oktober Poëziemaand: Ik heb de liefde lief – Willem Wilmink

Categorieën Boeken,Poëzie
Ik heb de liefde lief - Willem Wilmink - Spelling & Zo

”Veelal is het de liefde, de ontdekking van een ziel in andermans ogen, die ons aan het dichten zet – in welke gedaante die liefde zich ook aan ons voordoet.” Het mooie begin van de verzamelde gedichten in deze bundel. Wilmink is neerlandicus en dichter en een echte kenner van de Nederlandse poëzie, en ik las graag welke gedichten deze kenner had uitgekozen.

Ik heb de liefde lief - Willem Wilmink - Spelling & ZoDeze gedichten zijn van jong en oud, voor jong en oud, met hetzelfde prachtige thema: de liefde. Liefde die in verschillende gedaantes voorkomt, net zoals de verschillende versvormen. De gedichten gaan van anonieme middeleeuwse liefdespoëzie tot aan poëzie van Annie M.G. Schmidt. Veel keuze dus, en dat maakt het lezen ook zo leuk. Want hoeveel tijd er ook over gaat; de liefde blijft toch hetzelfde, soms pijnlijk, soms verdrietig, maar meestal toch wel erg mooi.

Mijn favoriete gedicht staat op pagina 118. Het is een gedicht van K. Schippers en het heet ”ja”.


Ja

Ik heb je lief zoals je soms
gelijk een gouden zomerdag bent
nee nee nee
ik heb je lief zoals je bent
nee nee
ik heb je lief zoals
nee
ik heb je lief


Benieuwd naar de andere prachtige gedichten? Het boekt telt maar liefst 290 pagina’s aan gedichten, dus jouw favoriete liefdesgedicht, zit er vast bij. Ik raad dit boek jou aan; of je nu bekend bent met het lezen van poëzie of een beginner. Het is herkenbaar en aansprekend. Kortom, er zit voor ieder wat bij.

Ik heb de liefde lief
Ik heb de liefde lief
de mooiste liefdesgedichten uit de Nederlandse en Vlaamse poëzie
Score 4.0 van 5 sterren.
€17,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Liefs,

Vera

Hi! Welkom op Spellingenzo. Ik ben Vera en blog hier regelmatig over taal. Als 21-jarige studente Nederlands kom ik namelijk heel wat spellingkwesties tegen die ik met liefde hier op deze blog zal uitleggen. Heb je een vraag? Vergeet dan niet een comment achter te laten!
Liefs,
Vera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *